Kırklareli

Kırklareli'nde Ulu Cami'nin temelleri atıldı

14:03 20 Temmuz 2018
Kırklareli'nde Ulu Cami'nin temelleri atıldı

Kırklareli'nde Ulu Cami'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

İstasyon Cami ve Müştemilatı Yaptırma ve Yaşatma Derneğince, İstasyon Mahallesi'nde 600 metrekare alana yaptırılan, bin 500 kişilik caminin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla devam etti.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, camilerin medeniyetleri temsil ettiğini söyledi.

Kentte bulunan en eski caminin Hızırbey Camii olduğunu ifade eden Demirtaş, Hzırbey Camii'nin 1380 yıllarında inşa edildiğini kaydetti.

Hızırbey Camii'nin bir medeniyet eseri olduğunu dile getiren Demirtaş, "Bu anlamda ben Kırklareli'yi geçmişle bağlantılı olarak düşündüğümde medeniyet kurucu bir şehirdir, hala halkımızın arasında 'büyük cami' veya 'eski cami' diye anılıyor. Aradan 700 yıl geçmiş bu güzel camilerimizin üzerine daha fazla cami ilave etmemişiz. Hemen yanımızda Edirne Selimiye Camisi duruyor, gerçekten bir medeniyet abidesi, biz onun yanında hep böyle küçük bir mahalle olarak devam ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bizim vazifemiz ibadet yerlerini yönetmek, Kur'an kursları vasıtasıyla dinimizin temel değerlerini insanlara öğretmek gibi görevimiz var. Kırklareli’de 299 cami var, Türkiye sıralamasına baktığımızda 70. sıradayız. Şu anda bu camimizin temelini atıyoruz. Hedefimiz merkezi bir yerde Kırklareli'nin sembolü olacak büyük bir cami yapmak, bunun için çalışmalarımıza başlayacağız." diye konuştu.

Programda Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sevim de bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, kurban kesilerek caminin temeli atıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.