Kırklareli

Kırklareli'de istihdam toplantısı yapıldı

15:15 26 Temmuz 2018
Kırklareli'de istihdam toplantısı yapıldı

Kırklareli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünde, Kırklareli Valisi Osman Bilgin başkanlığında toplandı.

Bilgin, toplantıda yaptığı konuşmada, kentte çok büyük işçi açığı bulunduğunu söyledi.

Kırklareli OSB ve ilçelerdeki birçok fabrikayı ziyaret ettiğini ifade eden Bilgin, her fabrikada işverenlerin işçi bulamadığını söylediğini ifade etti.

İstihdamın en önemli problemlerden biri olduğunu vurgulayan Bilgin, ''Lüleburgaz, Babaeski ve merkezdeki fabrikaları gezdiğimizde bize hep 'işçi arıyoruz' diyorlar. Sadece merkez OSB'de yaklaşık bin 800'e yakın işçi aranıyor. Bazı vatandaşlar da 'biz iş arıyoruz bulamıyoruz' diyorlar. Mesleki eğitim anlamında aslında çok ciddi bir altyapı var. Ancak sorun şu, çalışma isteğinde sıkıntı var. Kırklareli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında bu anlamda neler yapabiliriz bunu konuşacağız.'' diye konuştu.

Toplantıda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aytaç Babalıoğullu da 2018 yılının ilk 6 ayında yürütülen faaliyetlerle yeni uygulamaya geçilen İŞKUR ile TOBB arasında işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücünün yetiştirilmesi için imzalanan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) hakkında kurul üyelerine bilgi verdi.

Toplantıda, yıl içerisinde yapılan çalışmalar değerlendirilerek, planlanan projeler görüşüldü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.