Kırklareli

Türk Kızılayı'nın kurban kesim kampanyası başladı

17:02 26 Temmuz 2018
Türk Kızılayı'nın kurban kesim kampanyası başladı

Türk Kızılayı Babaeski Şube Başkanı Necip Fıçıcı, vekaletle kurban kesim kampanyasının başladığını bildirdi.

Fıçıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmek, yurt içi ve yurt dışında mazlumların sofrasına ulaşmak istediklerini söyledi.

''Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün'' sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında kurban vekalet bedelinin yurt içinde 750, yurt dışında ise 590 lira olduğunu ifade eden Fıçıcı, hayırsever vatandaşların kampanyaya destek vermelerini istedi.

Kampanyaya katılmak isteyen vatandaşların Türkiye Kızılay Derneği Babaeski Şubesine başvurmaları gerektiğini belirten Fıçıcı, şöyle konuştu:

''Kızılay, 150 yıllık tecrübesiyle 'Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün' sloganıyla bu yılda vekaletle kurban kesim kampanyası başlattı. Hayırsever vatandaşlarımız her yıl olduğu gibi bu yılda kurbanlarını, İslami şartlara uygun olarak, imam, veteriner ve noterin huzurunda vekalet sahibinin ismi okunarak yapılacak kesimlerle kurban vecibelerini yerine getirebileceklerdir. Yurt içinde yapılan kurban kesimlerinin yanı sıra özellikle Afrika başta olmak üzere asya ve Balkan ülkelerinde kurban kesimleri yapılacak. İsteyen hayırsever vatandaşlarımız yurt dışında kesilmek üzere kurban bağışında bulunabilirler.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.