Kırklareli

"Beyaz Kod" tatbikatı yapıldı

11:37 31 Temmuz 2018
"Beyaz Kod" tatbikatı yapıldı

Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde "Beyaz Kod" tatbikatı gerçekleştirildi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nden yapılan açıklamada, son yıllarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının artması üzerine Sağlık Bakanlığınca, 2012 yılının nisan ayında hayata geçirilen "Beyaz Kod" uygulamasının devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, her yıl düzenli olarak eğitimler ve tatbikatlar yapılmakta olup bu yılki beyaz kod tatbikatının da gerçekleştirildiği belirtildi.






- Beyaz Kod ve Beyaz Kod Birimi Nedir?

Beyaz Kod, sağlık personeline yönelik şiddet olaylarının bildirimi yapılırken kullanılan koddur. Beyaz Kod Birimi, kamu ve özel tüm hastanelerdeki şiddet olaylarını izlemek üzere kurulmuş olan birimdir.

Kurum yöneticileri şiddet olayını öğrendiği an, Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesindeki "Beyaz Kod Bildirim Formu" doldurulup 24 saat hizmet veren Beyaz Kod Birimi'ne bildiriminin yapılmasını sağlıyor.

Eş zamanlı olarak olay kurumun hukuk birimine ve adli mercilere intikal ettiriliyor. Şiddete uğrayan sağlık çalışanı doğrudan kendisi de 113'ü arayabiliyor.

Bildirim üzerine Beyaz Kod Birimi, olayın adli makamlara intikal ettirilip ettirilmediğini araştırıyor, bu yapılmamışsa olay derhal adli makamlara iletiliyor.

Beyaz Kod Birimi, ayrıca şiddet olayının gerçekleştiği sağlık kurumunun hukuk birimlerine de olayın bildirildiğini teyit ediyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.