Kırklareli

Vali Bilgin'den Malazgirt mesajı

09:17 27 Ağustos 2018
Vali Bilgin'den Malazgirt mesajı

Malazgirt Zaferi'nin, hem Türk tarihi, hem de dünyada kazanılan en önemli zaferlerden biri olduğunu belirten Bilgin, Malazgirt Zaferi ile millete Anadolu'nun kapılarının açıldığını ve Türklerin ebedi vatanı olması için en büyük adımın atıldığını kaydetti.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümü dolaysıyla mesaj yayımladı.

Bilgin, mesajında, şanlı Türk tarihinde yeni bir dönemin kapılarını açan, millete yeni bir vatan, yeni bir istikbal kazandıran Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümünün büyük bir gururla idrak edildiğini ifade etti.

Vali Bilgin, mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Anadolu, tarihin her döneminde uygarlıkların, kültürlerin beşiği, Malazgirt Zaferimizin ardından bin yıla yakın süredir de Türklüğün, gücün, aklın ve inancın merkezi olmuştur. Bizlere düşen görev, al bayrağımızın dalgalandığı, atalarımızdan bize emanet kalan bu kutsal mirası gelecek kuşaklara şan ve şerefle aktarmaktır. Türkiye düşmanı küresel sömürgeciler bilmelidir ki aziz milletimiz, istikbaline, istiklaline, vatanına, dirlik ve düzenine, birlik ve beraberliğine kasteden iç ve dış düşmanlarını dün olduğu gibi bugün de kahredecek güçtedir. Tarihten ders almayan bu gafiller ordusu için tarihin tekerrürü yakındır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.