Kırklareli

Zafer Bayramı'na doğru

16:06 29 Ağustos 2018
Zafer Bayramı'na doğru

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bilgin mesajında, Cumhuriyet tarihinde eşsiz bir yeri olan 30 Ağustos 1922 Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 96. yıl dönümünü büyük bir coşku ve heyecanla kutladıklarını ifade etti.

Cumhuriyetin kurucusu Atatürk'ün önderliğinde başlatılan Milli Mücadele'de, Büyük Taarruz ve Meydan Muharebesi sonucunda işgal kuvvetlerinin kalıcı olarak vatan topraklarından atıldığını dile getiren Bilgin, şunları kaydetti:

"Bu eşsiz zafer, birbirine kenetlenmiş bir milletin vatanına, özgürlüğüne ve değerlerine olan aşkı ve inancının eseridir. Anadolu'da yaklaşık bin yıldır hoşgörüyü, saygıyı, sevgiyi, birlikte barış içinde yaşama kültürünü en iyi biçimde gösteren bir millet olarak, farklılıklarımız her zaman birliğimizi tamamlayan zenginliğimiz olmuştur. Şanlı tarihimiz boyunca bağımsızlığımız uğruna fedakarca mücadele eden güvenlik güçlerimizin, günümüzde de vatanımızın savunmasında göstermiş olduğu kahramanlıklarıyla millet olarak iftihar ediyoruz. Huzurumuz, güvenliğimiz ve esenliğimiz için gözünü kırpmadan şehit ve gazi olan kahramanlarımızın emanetlerine millet olarak daima sahip çıkacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.