Kırklareli

Karadeniz Havzası'nda kirlilikle mücadele edilecek

11:57 15 Eylül 2018
Karadeniz Havzası'nda kirlilikle mücadele edilecek

Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Moldova ve Ukrayna'da "Deniz ve Nehir Atıklarının Giderilmesinde Yeni Yaklaşım" projesi kapsamında çevre temizliğine dikkat çekilecek.

Kırklareli'nin Demirköy Belediyesi öncülüğünde sürdürülen projenin tanım toplantısı gerçekleştirildi.

İğneada beldesinde bir otelde düzenlenen programa, Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna temsilcileri katıldı. Moldova heyetinin Romanya'da trafik kazası geçirdikleri için toplantıya katılamadıkları öğrenildi.

Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği destekli 6 ülke arasında sürdürülen projenin ilk toplantısını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Toplantıya trafik kazası nedeniyle katılamayan Moldova temsilcilerine geçmiş olsun dileklerini ileten Yavuz, 838 bin 278 avroluk bütçeye sahip projenin 24 ay süreceğini belirtti.

Çevre kirliliğine dikkati çekmek amacıyla bu projenin yürütüldüğünü aktaran Yavuz, projenin Karadeniz Havzası'ndaki nehir ve deniz sularının kirliliğinin azaltılması amacıyla hazırlandığını vurguladı.

Yavuz, proje kapsamında Demirköy ilçesinde bir dere yatağının düzenlenerek turizme kazandırılacağını, diğer ülkelerde de buna benzer çalışmalar yapılarak çevre kirliliğine dikkat çekileceğini aktardı.

Proje tanıtımının ardından ülke temsilcileri, görüşlerini sundu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.