Kırklareli

Yeni eğitim-öğretim yılı

12:50 17 Eylül 2018
Yeni eğitim-öğretim yılı

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Toki Ahmet Cevdet Paşa İlkokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yeni eğitim-öğretim yılının herkes için başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Yaz tatilinin ardından Kırklareli'de yaklaşık 48 bin 994 öğrenci ve 2 bin 861 öğretmen, yeni eğitim-öğretim yılına bugün çalan ilk ders ziliyle başladı.

Toplumların temelinde eğitim olduğunu belirten Bilgin, eğitimsiz bir toplumun düşünülemeyeceğini kaydetti.

Dünyanın gelişmiş toplumlarına bakıldığında hepsinin temelinde eğitimin ön planda olduğunu vurgulayan Bilgin, "Eğitimsiz bir toplum susuz ve dalsız kuru bir ağaca benzer. Ülkemiz de bu alanda son derece ciddi adımlar atarak gelişmesine büyük katkılar sağlamakta." diye konuştu.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ise Türkiye genelinde 18 milyon öğrencinin ve 1 milyona yakın eğitim kadrosuyla beraber ders başı yaptığını anımsattı.

İl Milli Eğitim Müdürü Cahit Akın da ildeki eğitim-öğretim rakamlarıyla ilgili bilgi verdi.

Öğrencilerin şiirler okuduğu ve halk oyunları gösterisi sunduğu tören sonunda ilk ders zili, Vali Bilgin ve Milletvekili Minsolmaz tarafından çalındı.

Bilgin ve beraberindekiler daha sonra yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla hazırlanan pastayı kesti.

Tören sonunda Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çekilmiş fotoğraflarından oluşan sergisi ziyarete açılarak gezildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.