Kırklareli

"Uluslararası Girişimcilik, Teknoloji, İnovasyon ve Tasarım" kongresi

14:17 26 Eylül 2018
"Uluslararası Girişimcilik, Teknoloji, İnovasyon ve Tasarım" kongresi

Kırklareli Üniversitesi ve Lüleburgaz Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Girişimcilik, Teknoloji, İnovasyon ve Tasarım Kongresi başladı.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi'nde yapılan kongrede yaptığı konuşmada, üniversitelerinin dünya ülkelerini kapsayacak şekilde yüksek öğrenim imkanı sunduğunu söyledi.

Dinamik, tecrübeli ve kurumsal kültüre sahip kadrosu ile üniversitelerinin bilinçli bireyler yetiştirdiğini belirten Şengörür, üniversitelerin misyonlarını gerçekleştirmesinde diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliğin, bilgi paylaşımının önemli olduğunu ifade etti.

Teknolojideki gelişmelere bağlı olarak hızla gelişerek değişen bu çağda, tasarım, inovasyon ve girişimciliğin öneminin artmaya devam ettiğini vurgulayan Şengörür, "Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Girişimcilik, İnovasyon, Teknoloji ve Tasarım Kongresi'nin gerek akademik camiaya, gerekse sektörel çevrelere katkılar sunacağını düşünmekteyiz. Ancak en önemli katkı tabii ki bilime olacaktır. Yurt içi ve yurt dışındaki farklı üniversitelerden gelen katılımcıların bilimsel çalışmalarını sunacakları bu kongre bilim anlamında önemli bir kazanç olacaktır. Kongre boyunca teknoloji, inovasyon, girişimcilik ve tasarım alanlarında 70'in üzerinde Türkçe ve İngilizce bildiri sunulacaktır. Gerçekleşecek bilgi paylaşımının ülkemizin bilimsel ve sanayi üretimine katkı sağlayacağını ümit ediyorum.

Belediye Başkanı Murat Gerenli ise dünyadaki teknolojinin gelişmesinin bilimsel çalışmaların bir yansıması olduğunu ifade etti.

Bilim insanlarının, araştırmacıların, tasarımcıların ve girişimcilerin, hayatı şekillendirdikleri bir çağda yaşadıklarını kaydeden Gerenli, bu nedenle Lüleburgaz Belediyesi olarak her zaman bilimsel, sanatsal etkinlikleri desteklemenin kendileri için önemli olduğunu dile getirdi.

50 bilim insanının katılacağı kongre, 29 Eylül'de sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.