Kırklareli

Öğrencilere ağız ve diş sağlığı taraması

11:09 04 Ekim 2018
Öğrencilere ağız ve diş sağlığı taraması

Kırklareli Sağlık Müdürlüğünce, öğrencilerin ağız ve diş sağlığı taramaları yapılıyor.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, diş çürüklerinden korunmada, sağlıklı beslenme, düzenli diş fırçalama, diş hekimi kontrolü ve florür uygulamalarının birlikte gerçekleştirilmesinin çok önemli olduğu bildirildi.

Bu kapsamda ilkokul çağındaki çocukların ağız ve diş taramarının yapıldığı belirtilen açıklamada, Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde florürlü vernik uygulamasının da yapıldığı ifade edildi.

Diş yüzeyine uygulanan florürün çürük oluşumunu önleyici etkisinin bilimsel olarak kanıtlandığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Her yaşta güvenle kullanılabilen florürlü vernik, okullarda uygulanabilecek en uygun koruyucu yöntemlerden biridir. İlimizde de Kırklareli İl Sağlığı Müdürlüğünün 2018-2019 eğitim öğretim yılında da 60 ayını doldurmuş anasınıfı öğrencileri ile ilkokul birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine iki kez florürlü vernik uygulaması gerçekleştirilmesine başlanmıştır. Ayrıca ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin, ilk uygulama öncesinde ağız ve diş muayenelerinin yapılması, farkındalık çalışmalarının devam ettirilmesi planlanmıştır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.