Kırklareli

"Ambulans kazaları temmuz ayında arttıyor"

16:57 19 Ekim 2018
"Ambulans kazaları temmuz ayında arttıyor"

Kırklareli Sağlık Hizmetleri Başkanı Şenay Mandacı, "Ambulans kazaları en çok temmuz ayında, en az ise ocak ve kasım aylarında meydana geliyor. Kazalarda saatleri de incelediğimizde 09.00 ile 21.00'de daha fazla." dedi.

Mandacı, bir otelin konferans salonunda düzenlenen "Asılsız Cağrılar ve Ambulans Kazalarının Önlenmesi Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada, 2015 yılından bu yana Kırklareli'de 31 ambulans kazası meydana geldiğini söyledi.

Kazalarda son yıllarda azda olsa artış yaşandığını belirten Mandacı, kentte toplam 91 ambulans sürücüsü bulunduğunu ve kazaların 25'inin maddi hasarlı, 5'inin yaralamalı, 1'inin ise ölümle sonuçlandığını kaydetti.

Ambulans kazalarının en fazla yaz aylarında gerçekleştiğine dikkat çeken Mandacı, "Ambulans kazaları en çok temmuz ayında, en az ise ocak ve kasım aylarında meydana geliyor. Kazalarda saatleri de incelediğimizde 09.00 ile 21.00'de daha fazla. 21.00'den 09.00'a kadarsa neredeyse kaza olmamış. Kusur durumlarındaysa yüzde 45 ambulans sürücülerinin kusuru yok. Yüzde 39'u ise doğrudan sürücülerimizin hatası. Yüzde 14'ü ise karşılıklı kusurlardan kaynaklanıyor" diye konuştu.

Mandacı, acil vakalardaki kaza oranları yüzde 32'yken, yüzde 36'sının nakil, yüzde 29'unun da dönüş yolunda, yüzde 3'ününse ihtiyaç durumlarında meydana geldiğini aktardı. Bu durumun ivedilikle incelenmesi gerektiğini anlatan Mandacı, kazaların bir çoğununsa 2014 model araçlarla yapıldığına şahit olduklarını belirtti.

Mandacı, sürücülerin hız konusunda çok dikkatli olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Çalıştay, çalışma gruplarının değerlendirmesi ile devam etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.