Kırklareli

Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Periodontoloji Uzmanı Kösem:

12:00 25 Ekim 2018
Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Periodontoloji Uzmanı Kösem:

Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Periodontoloji Uzmanı Sinem Kösem, diş kök ucu apsesinin diş çekilmeden müdahale edilebileceğini bildirdi.

Kösem, yaptığı yazılı açıklamada, kanal tedavisi ile iyileşmeyen apsenin dişin kemik içinde bulunan kök ucundaki iltihaplı kısmın alınma şansı olduğunu aktardı.

Dişin kökünün ve kistinin olduğu bölgede çene kemiği üzerinden küçük bir pencere açılıp, kistin temizlenerek dişin iyileşebileceğini aktaran Kösem, ağız ve diş sağlığının devamlılığı açısından apikal rezeksiyonun önemli olduğunu kaydetti.

Kösem, şunları kaydetti:

"Diş kök ucu apsesinde diş çekimi tek seçenek değildir. Kanal tedavisi ile iyileşmeyen bölgenin apikal rezeksiyon şansı vardır. Apsenin dişin kemik içinde bulunan kök ucundaki iltahaplı kısmından alınabilir. Apikal rezeksiyonun yapılabilmesinin bazı şartları vardır. Dişin kökündeki iltihap, kök kırığından kaynaklı ise rezeksiyonun bir faydası olmayabilir. Kanal tedavisinde başarı sağlanamayan, hastanın çeşitli sebeplerle kanal tedavisi seanslarına uyamayacağı durumlarda, travma sonucu diş kökünün son üçlüsünde meydana gelen kırıklarda kırık parçanın çıkarılıp dişin kurtarılabileceği vakalar da vardır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.