Kırklareli

Türkoloji Çalışmalarında Yeni Arayışlar Çalıştayı düzenlendi

13:34 01 Kasım 2018
Türkoloji Çalışmalarında Yeni Arayışlar Çalıştayı düzenlendi

Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesince Türkoloji Çalışmalarında Yeni Arayışlar Çalıştayı düzenlendi.

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, çalıştayda yaptığı konuşmada, bu tür organizasyonların bilim açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Türkiye ve Bulgaristan'ın benzer bir tarihi, coğrafyası ve kültürü olduğunu anlatan Şengörür, "Bulgaristan ve Türkiye iki komşu ülkedir. Tarih göstermiştir ki fırsatlar iş birliği yapılarak arttırılabilir. Problemler de bu şekilde iş birliği ile azaltılabilir. Bu çalıştay da bu açıdan çok önemli. Bu çalıştay bilim ziyafeti olacaktır. " ifadelerine yer verdi.

Çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Şengörür, iki komşu ülkenin bu tür etkinliklerle iş birliğinin artacağına inandığını sözlerine ekledi.

Bulgaristan Plovdiv Üniversitesinde görevli Dr. Öğr. Üyesi Harun Bekir, çalıştaydaki sunumunda Bulgaristan'da Türkçe'nin öğrencilere yabancı dil olarak öğretildiğini söyledi.

Öğrenciler açısından yabancı dil öğrenmenin kolay bir süreç olmadığını belirten Bekir, yabancı dil öğrenen öğrencinin yeni bir ses, biçim ve söz dizimi öğrendiğini aktardı.

Sözcük öğrenme, sözcüklerin doğru seslendirilmesi, dinleme, anlama, okuma, anlama gibi birçok zorluk olduğunu vurgulayan Bekir, "Bu nedenle yabancı dil öğrenen öğrenciler veya kişiler zaman zaman sıkıntılar ve zorluklar yaşayabilir. Türkçe'yi yabancı dil olarak öğrenen öğrencilerin yaşadığı sıkıntı daha çok ana dillerinin alfabesindeki farklılıklardan kaynaklanmaktadır. Bu konuda üniversitemizde çözümler üretmek için çalışmalar yapılmaktadır." diye konuştu.

Çalıştay gün boyu oturumlar ile devam edecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.