Kırklareli

Muhtar sazıyla, sözüyle davet ettiği valiyi köyüne getirdi

10:40 14 Kasım 2018
Muhtar sazıyla, sözüyle davet ettiği valiyi köyüne getirdi

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, çaldığı saz ve söylediği türkülerle köyüne çağıran muhtarın davetini kırmadı.

Vali Bilgin, Demirköy ilçesinde ziyaretlerde ve incelemelerde bulundu. Ziyaretleri sonrası ilçedeki bir restoranda çay içen Vali Bilgin'i gören Armutveren köyü muhtarı Hasan Sedat Küçükyeşiltepe, sazını eline alarak türküler söylemeye başladı. Muhtar Küçükyeşiltepe, Vali Bilgin'i türküler eşliğinde köyüne davet etti. Muhtarın söylediği "Ormancı", "Drama Köprüsü" gibi türkülere zaman zaman eşlik eden Vali Bilgin, daveti kırmayacağını ifade etti.

Daha sonra Armutveren köyüne giderek bir kahvehanede muhtar ve vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Bilgin, köylünün parke taş ile diğer isteklerinin giderilmesi amacıyla Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla 10 bin liralık bir ödenek gönderilmesi için yetkililere talimat verdi.

Vatandaşlarla bir süre kahvehanenin ortasında yanan sobanın etrafında ellerini ısıtarak sohbet eden Bilgin, tüm istek ve sıkıntıların giderileceğini söyledi.

Muhtarın sesini de çok beğendiğini söyleyen Bilgin, muhtarlardan oluşan bir koro kurmayı düşündüklerini ifade etti.

Köyden ayrılan Vali Bilgin Kırklareli'ne dönüşü sırasında Sarpdere köyü yakınlarında kaza yapan bir aracın olduğunu gören Vali Bilgin, kazazedelerin yanına giderek, geçmiş olsun dileklerini iletti.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.