Kırşehir

Kırşehir POMEM'de mezuniyet töreni

18:53 04 Eylül 2015
Kırşehir POMEM'de mezuniyet töreni

Kırşehir Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 14. dönem eğitim programından mezun öğrencilere düzenlenen törenle diplomaları verildi.

POMEM Müdürü Kasım Varol, törende yaptığı konuşmada, okulda 7 aylık eğitimlerini başarıyla tamamlayan polis memuru adaylarını mezun etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yetiştirilen 482 genç polisin yüreklerinde vatan, bayrak ve millet sevgisi ile millete hizmet etmenin onur ve gururunu taşıyacağını ifade eden Varol, şöyle konuştu:

"Bizleri ve sevenlerini asla utandırmayacaklardır. Öğrencilerimin bugün edecekleri yemine hayatları boyunca sadık kalacaklarına, görev yaparken anayasa ve kanunlar çerçevesinde hareket edeceklerine, polislik mesleğinin değerlerini koruyacaklarına, mutlak itaat esasına dayanan disiplin anlayışından asla taviz vermeden amirlerinden aldıkları emirler doğrultusunda görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına olan inancım tamdır."

Son zamanlarda polis ve askerlere yönelik alçakça ve haince saldırılar gerçekleştirildiğini dile getiren Varol, "Okul yakarak polise pusu kuran soysuzları, çocuk katili hainleri tarih yazacak,  bu asil millet de asla unutmayacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından diplomalarını alan 482 polis adayından dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Dönem birincisi yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı. Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül ve diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.