Kırşehir

Genel seçime doğru

14:09 23 Eylül 2015
Genel seçime doğru

Kırşehir'de 26. Dönem milletvekilliği seçimleri bilgilendirme ve mutabakat toplantısı yapıldı.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, valilik toplantı salonunda 1 Kasım 2015'te yapılacak seçimler öncesinde, siyasi partilerin il başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile biraraya gelerek, seçimler hakkında bilgilendirme ve mutabakat toplantısı gerçekleştirdi.

Şentürk, toplantıda yaptığı açıklamada, seçim kampanyalarında toplumu en çok ses ve görüntü kirliliğinin rahatsız ettiğini söyledi.

Milletvekilliği seçimleri öncesinde siyasi parti temsilcileriyle mutabakat sağladıklarını belirten Şentürk, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen seçim takviminde belirtilen kural dışına çıkılmaması uyarısında bulundu.

Şentürk, "Halkı rahatsız edecek şekilde yapılacak bir propagandanın hiçbir siyasi partiye, kimseye faydası yoktur. Çocuklar, kadınlar, hastalarımız, yaşlılarımız, sabahtan okula gidecek çocuklarımız var. Bütün bunlara zarar vermemek adına onların hayatlarını da onların istikballerini de düşünerek, kararlar alınmalı ve uygulamalıyız. Ayrıca çevre kirliliği konularına dikkat etmeli, gürültü kirliliği ve seçimlerde kullanılan materyallerin de çevreyi kirleteceği de düşündüğümüzde bu hususlarda daha fazla hassasiyet göstermeliyiz" dedi.

Toplantıya, vali yardımcıları, Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, Jandarma Yarbay Muzaffer Canbal ve bazı kamu görevlileri de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.