Kırşehir

Neşet Ertaş'ın ölümünün 3. yılı

13:47 26 Eylül 2015
Neşet Ertaş'ın ölümünün 3. yılı

AK Parti Kırşehir Milletvekili Çenitkaya, ölümünün 3'üncü yılında Neşet Ertaş'ın mezarını ziyaret etti

AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, ölümünün 3'üncü yılında bozlak ustası Neşet Ertaş'ın mezarını ziyaret etti.

Bağbaşı Mezarlığı'ndaki kabri başında dua okuyan Çetinkaya, ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada, eşsiz üslubu ile dikkati çeken Neşet Ertaş'ın, yorumladığı türkü ve bozlaklar sayesinde Anadolu insanıyla arasında gönülden gönüle uzanan gizli bir bağ kurmayı başarmış ender sanatçılardan bir tanesi olduğunu ifade etti.

Bozlak ustasının milyonlarca seveni tarafından yaşatılacağına belirten Çetinkaya, 'Zahidem', 'Yalan Dünya', 'Gönül Dağı', 'Neredesin Sen' gibi eserleriyle milletin gönlünde taht kurduğunu vurguladı.

Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Türk insanının gönlünün derinliklerine dokunan Neşet Ertaş sazıyla, sözüyle, mütevazı ve kadirşinas kişiliğiyle gönüllere taht kurmuş büyük keyifle dinlediğim bir sanat insanıydı. Bu güzel insanın birbirinden güzel eserlerine hep birlikte sahip çıkarak, gelecek kuşakların onu tanımasını sağlamayı bir görev biliyoruz. Merhum Neşet Ertaş’a Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, yakınlarına ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum." 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.