Kırşehir

Kırşehir Emniyeti’nden Servis şoförlerine eğitim

14:11 28 Eylül 2015
Kırşehir Emniyeti’nden Servis şoförlerine eğitim

Kırşehir'de, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla trafik ekiplerince servis şoförlerine eğitim verdi.

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim programına kent merkezi ve ilçelerden gelen servis şoförleri katıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerince verilen eğitim öncesinde bir konuşma yapan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Alparslan İlter, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla okul önlerinde alınan önlemler ve servislerin denetimiyle ilgili bilgi verdi.

Öğrencileri taşıyan okul servislerinin denetimi konusunda araçların ve şoförlerin çalışmalarını incelediklerini belirten İlter, şöyle konuştu:

"Okul giriş ve çıkışlarında polis ekiplerimizce tedbirlerimiz devam edecek. Servis şoförlerimizin fazla yolcu almaması, emniyet kemeri kullanması, araçlarını hızlı kullanmamaları konularında gerekli uyarıları yapıyoruz. Servis araçlarının karıştığı kazaları önlemek ve çocuklarımızı güvenli bir trafik ortamında eğitim ve öğretimlerini sağlamak istiyoruz. Çocuklar için 'Şoför amca' olarak rol model olmalarından dolayı, servis şoförlerimizin daha dikkat etmeleri, konuşmaları, hal ve hareketlerinin çocuklar üzerinde etkisi fazla olacağından daha dikkatli olmalarını istiyoruz."

Konuşmanın ardından polis ekipleri, servis şoförlerine eğitim verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.