Kırşehir

Kırşehir'de bayram bilançosu

15:06 28 Eylül 2015
Kırşehir'de bayram bilançosu

Kırşehir'de, trafik ekipleri 9 günlük bayram tatili süresince kazaları önlemek amacıyla 3 bin 34 aracı kontrol etti.

Kırşehir Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Tufan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı talini içeren 18- 27 Eylül tarihleri arasında, Ankara-Kayseri karayolunun Kırşehir bölümünde 2 bin 218, kent merkezinde 510, ilçelerde ise 306 aracın kontrol edildiğini söyledi.

Kontroller sayesinde ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında azalma sağlandığını belirten Tufan, il genelinde meydana gelen trafik kazalarında 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 39 kişinin de yaralandığı ifade etti.

Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Denetleme Şube müdürlükleri ekiplerinin 9 günlük bayram tatilinde yollarda gerekli önlemleri almasına rağmen sürücü hataları dolayısıyla trafik kazaları meydana geldiğini aktaran Tufan, şunları kaydetti:

"Kent merkezinde 6, şehirler arası yollarda 7 ve ilçelerde de 7 olmak üzere toplam 20 yaralanmalı kaza meydana geldi. Kırşehir- Kırıkkale yolunda meydana gelen bir kazada ise 1 kişinin yaşamını yitirdi. Kazalarda 39 kişi yaralandı. Şehirler arası karayolunda 2 bin 218, kent merkezinde 510 ve ilçelerde 306 olmak üzere 3 bin 34 aracı kontrol ettik. 51 araç trafikten men edildi. 9 sürücüye alkollü araç kullanmaktan, 255 sürücüye hız kurallarını ihlalden cezai işlem uygulandı. 5 sürücümüzün ise ehliyetleri geri alındı. 9 günlük bayram tatili süresinde Ankara- Kayseri karayolunda ve kent merkezinde toplam 109 bin 587 liralık ceza uygulandı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.