Kırşehir

Vali Şentürk, köy muhtarlarıyla buluştu

15:58 01 Ekim 2015
Vali Şentürk, köy muhtarlarıyla buluştu

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, köy muhtarlarıyla köylerdeki sorunlar ve Ceviz Eylem Planının uygulanmasındaki bazı eksiklikler hakkında görüştü.

Kaman ve Mucur ilçesine bağlı köy muhtarları ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda bir araya gelen Şentürk, köylerdeki sorunların yanı sıra, Ceviz Eylem Planının uygulanmasında bazı eksiklikler olduğunu da anımsattı. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Kırşehir merkez olarak başlattığı, Ceviz Eylem Planının uygulanmasında görülen eksikliklerin giderilmesi maksadıyla Mucur ve Kaman ilçelerinde üreticinin faydasına olan farklı bir revizyona gidileceğini söyleyen Şentürk, şöyle devam etti:

"Anadolu'da yetişen ürünler aslında yüzyıllardan sonra toprağa adapte olmuş ve toprağın, o bölgenin karakterine uymuş olan önemli ürünlerdir. Bu ürünlerden en önemlisi de cevizdir. Ceviz Eylem Planının hayata geçirilmesiyle ceviz ormanlarının bol olduğu günlere dönülmesi arzu edilmektedir. Bu projenin hayata geçmesindeki en önemli eksikliklerden biri de sulama sorunu olmuştur. Bu sorunun halledilebilmesi için yeni bir proje hayata geçirilecektir. Bu projeyle ceviz fidanı üreticiye ücretsiz olarak verilecek ve cevizlerin bakımına da yardımcı olunması da sağlanacaktır. Ceviz üreticileri, sulama konusunda Orköy kredileri ile desteklenecektir. Mucur ve Kaman'da uygulanacak olan proje sadece tapulu araziler de kullanılacak".

Toplantıya, Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, İl Genel Meclis Başkanı Şuayip Soysal, İl Genel Meclis Üyeleri, kurum müdürleri ve köy muhtarları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.