Kırşehir

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'nin kuruluş yıl dönümü

17:07 17 Ekim 2015
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'nin kuruluş yıl dönümü

 Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Kırşehir Şube Başkanı Ahmet Ertunç, derneklerinin, görev yapan ve emekli olan astsubay ve eşlerinin sosyal, kültürel, hukuki ihtiyaçlarını karşılamak için kurulduğunu söyledi.

Ertunç, TEMAD'ın kuruluşunun 31'inci yılı ve Dünya Astsubaylar günü dolayısıyla TEMAD Kırşehir Şube binasında basın toplantısı düzenledi.

17 Ekim 1984 yılında kamu yararına çalışan dernekler statüsünde kurulduklarını belirten Ertunç, "Derneğimiz, görev yapan ve emekli olan astsubay ve eşlerinin sosyal, kültürel, hukuki ihtiyaçlarını karşılamak için kuruldu. 2012 yılından itibaren 33 ülkede Dünya Astsubaylar günü olarak kutlama yapılmaktadır. Ülke genelinde 102 şube ve 150 bin aktif üyemiz, toplamda emekli ve çalışan 254 bin meslektaşımız ile gönül bağımız daha fazla güçlenerek devam ediyor. Astsubaylar, Türk Silahlı kuvvetlerinin asli unsuru olan, iç güvenlik hareketinin etkin rolü ve ülkenin bölünmez bütünlüğüne her zaman katkı sunmuşlardır" dedi.

Ülkede meydana gelen terör olaylarına karşı herkesin gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyleyen Ertunç, şehitleri rahmetle andığını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.