Kırşehir

Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekata tepkiler

14:21 25 Kasım 2015
Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekata tepkiler

 Genç Memur-Sen Kırşehir İl Temsilcisi İsmail Yağmur, Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde Türkmenler'e yönelik saldırılara tepki gösterdi. 

Yağmur, yaptığı yazılı açıklamada, DAEŞ’e, İran’a ve zulme ortak olanlara karşı insani, vicdani ve tarihten beslenen sorumlulukları gereği tepki gösterdiklerini ifade etti.

Irk ayrımı olmadan insanlık noktasında barış ve huzur ümidinin filizleneceğine inandıklarını belirten Yağmur, "Şii, Sünni, Süryani, Nasrani, Alevi diye kamplara ayrılmaz, dindarlık noktasında buluşursak, Ortadoğu’da insanlar petrolden daha değerli hale gelir ve terör, vahşet bu bölgeden gider" ifadelerini kullandı.

Bayırbucak, Sincan Uygur Özerk Bölgesi, Karabağ, Arakan’dan Filistin’e kadar, bütün mazlumların yanında olduklarını ve zulmün bitirilmesini istediklerini vurgulayan Yağmur, şunları kaydetti:

"Başta Türkiye olmak üzere tüm dünya milletlerini, devletlerini, BM’yi, İslam İşbirliği Teşkilatı’nı, Avrupa Birliği’ni ve Arap Birliği'ni, akan kanı durdurmak üzere birlik olmaya, sergileyecekleri kararlı tutumla zulme engel olmaya davet ediyoruz. Dünya artık Suriye halkına, Bayırbucak Türkmenlerine yapılan zulme sessiz kalmamalı, seyirci olmamalıdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.