Kırşehir

"Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı"

17:49 25 Kasım 2015
"Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı"

Kırşehir'de üniversite öğrencilerine 15 bisiklet dağıtıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından Kırşehir'e gönderilen 205 bisikletten 15'i üniversite öğrencilerine dağıtıldı.

Bakanlıkça yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında gönderilen bisikletler, Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nin Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Yerleşkesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda düzenlediği törenle teslim edildi.

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, Bağbaşı Yerleşkesindeki bisiklet dağıtım töreninde, toplumun büyük bir çoğunlunun hareketsiz olduğunu ve hareketsiz yaşam ile sağlıksız beslenme nedeniyle obezitenin oluştuğunu söyledi.

Günlük yapılan bazı alışkanlıkların değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Demirbaş, "Günlük aktivitelerimizi aslında yürüme üzerine kurmalı, hayatımızda daha fazla ön plana çıkarmalıyız. Bisiklette yapılan aktivitelerde vücuttaki hareket yapısını olumlu yönde etkileyecektir. Yapılan hayat programındaki temel amaç, öğrencileri obeziteden korumaktır. Obezitenin temel sebebi ise sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşamdır" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından, üniversite öğrencilerine 15 bisikletin dağıtımı yapıldı.

Törene, Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Ahmet Gökbel, şube müdürleri, üniversite personelleri ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.