Kırşehir

Kırşehir İl Özel İdaresi 2016 yılı bütçesi 32 milyon lira

14:17 27 Kasım 2015
Kırşehir İl Özel İdaresi 2016 yılı bütçesi 32 milyon lira

Kırşehir İl Genel Meclisi kasım ayı toplantısı, Vali Necati Şentürk'ün katılımıyla gerçekleştkirildi.

Vali Şentürk, İl Özel İdaresi bütçe görüşmelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi'nin 2015 yılı içerisinde köylerde ve görev alanlarında önemli hizmetler verdiğini söyledi.

Kırşehir'e kurulacak biyogaz tesisi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile irtibata geçildiğini belirten Şentürk, şunları kaydetti

"Kırşehir'e kurulacak biyogaz tesisi için çalışmalarımız devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile irtibata geçerek, inşallah en verimli şekilde biyogaz tesisini faaliyete geçireceğiz. Karakurt Kaplıcalarının turizme kazandırılması için çalışmalar yürütüyoruz. 25 yıllığına ya da uygun bir süre ile kiralama karşılığında Karakurt'u sağlık turizmine kazandıracağız. Bilindiği gibi Karakurt Kaplıcalarının imar planı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı ve beş kata kadar da müsaadesi var. Aynı alanda mevcut olan Roma Hamamını da, kiralama sistemi içerisinde turizme kazandırmayı amaçlıyoruz"

İl Özel İdaresi'nin 2016 yılı bütçesinin 32 milyon lira olarak belirlendiğini ifade eden Şentürk, "Kentteki altyapı çalışmalarına bağlı olarak jeotermal hattında iyileştirmeler yaparak, boruları değiştirip ısı ve su kaybını önleyeceğiz. Böylelikle birçok iş yeri ve ev de jeotermale kavuşmuş olacaktır" ifadelerini kullandı.

Toplantıya, İl Genel Meclisi Başkanı Şuayip Soysal ve meclis üyelerinin yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.