Kırşehir

Hastane bahçesindeki köpekle yavrularına sağlıkçılar sahip çıktı

16:41 27 Kasım 2015
Hastane bahçesindeki köpekle yavrularına sağlıkçılar sahip çıktı

Kırşehir'de hastane bahçesinde bulunan köpek ile yavruları, hastane çalışanlarının yardımıyla barınağa teslim edildi

Kırşehir'de, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları, hastane bahçesindeki dalların arasında yavrularını korumaya çalışan köpek ve 6 yavrusuna sahip çıktı.

Hastane bahçesinden sorumlu personel İlim Bayındır, sabah saatlerinde işe geldiğinde bahçenin ön kısmında bulunan çiçekler arasından sesler duyması üzerine çiçek dalları arasında yeni dünyaya getirdiği yavrularını emziren köpekle karşılaştı.

Bayındır, köpek ve yavruları soğuktan korumak için bulundukları yerden alarak derme çatma bir kulübeye yerleştirdi. Yavruları süt ve ekmek kırıntılarıyla besleyen hastane çalışanları anne köpeğe "Kocabaş" adını verdi.

İlim Bayındır, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 yavrusuna kendisini siper etmeye çalışan köpeği görünce çok şaşırdığını ve duygulandığını söyledi.

Onlar için neler yapabileceğini düşündüğünü anlatan Bayındır, "Köpek yavruları çok üşüyordu, onları soğuktan korumak için küçük bir kulübe getirdim. Vakit kaybetmeden onlara süt ve biraz ekmek kırıntıları verdik. Daha sonra Kırşehir Belediyesinin hayvan barınağındaki yetkilileri bilgilendirdim" dedi.

Köpek yavrularını gören sağlık çalışanları ve vatandaşların gözlerine inanamadıklarını belirten Bayındır, onları severek ilgi gösterdiklerini dile getirdi.

Anne köpek ve 6 yavrusu Kırşehir Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine götürülmek üzere, belediye ekiplerine teslim edildi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.