Kırşehir

Diyarbakır'daki Terör Saldırısına Tepkiler

16:28 01 Aralık 2015
Diyarbakır'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Kırşehir Baro Başkanı Tuzcu: "Olayın Türk milletinin birlik ve bütünlüğünü parçalamak amacıyla yapıldığı malumdur. Bu nedenle soruşturma büyük önem arz etmektedir"

Kırşehir Baro Başkanı Mehtap Karaburçak Tuzcu, terör saldırısında Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve iki polisin şehit edilmesi olayıyla ilgili soruşturmanın büyük bir önem arz ettiğini belirtti.

Tuzcu, yaptığı yazılı açıklamada, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde meydana gelen terör saldırısının en ince ayrıntısına kadar aydınlatılması gerektiğini ifade etti.

Saldırının hemen ardından inceleme için olay yerine giden başsavcı ve ilgili heyete ateş açılarak delillerin toplanmasının engellendiğini dile getiren Tuzcu, şunları kaydetti:

"Diyarbakır'daki olayın meydana geldiği yerde sokağa çıkma yasağı ardından heyet ikinci kez olay yerine gitmiş ancak bir defa daha ateş açılması sonucu deliller tam toplanamadan olay yerinden ayrılmak zorunda kalmışlardır. Olayın bir an önce aydınlatılarak faillerin yakalanıp gerekli cezayı almaları sağlanmalıdır. Olayın Türk milletinin birlik ve bütünlüğünü parçalamak amacıyla yapıldığı malumdur. Bu nedenle soruşturma büyük önem arz etmektedir" 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.