Kırşehir

Kırşehir'de "H1N1" iddiası

15:16 12 Ocak 2016
Kırşehir'de "H1N1" iddiası

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr. Ramazan Keskiner, kentte tespit edilen H1N1 vakası ve bu nedenle hasta kaybının söz konusu olmadığını bildirdi.

Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, Keskiner'in konuya ilişkin görüşlerine yer verildi.

Açıklamada, domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünden hastanede ölüm meydana geldiği ve tedavi gören hastaların olduğu yönünde halk arasında yayılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Keskiner, hastanede her yıl bu mevsimlerde görülen grip rahatsızlığı yoğunluğu yaşandığına dikkati çekti.

Keskiner, şunları kaydetti:

"Hastanemizdeki grip vakalarıyla ilgili aldığımız örnekler arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsü tespitimiz henüz yok. Şu bilinmelidir ki domuz gribi denilen hastalıktan korunma yolları ile normal gripten korunma yolları arasında herhangi bir fark yoktur. Vatandaşlarımızdan her yıl grip aşılarını yaptırmaları, hijyen kurallarına uymaları daha dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz. Kırşehir'de şu ana kadar tespit edilen herhangi bir domuz gribi vakası ve kaybettiğimiz bir hastamız da söz konusu değil. Paniğe gerek olmayıp korunma önlemleri almamız yeterlidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.