Kırşehir

Hirfanlı'da "Anadolu Kandilleri" kampları başladı

14:06 29 Ocak 2016
Hirfanlı'da "Anadolu Kandilleri" kampları başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlerin serbest zamanlarını kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla düzenlediği gençlik programları kapsamında "Anadolu Kandilleri" kampları başladı.

Kırşehir'in Kaman ilçesine bağlı Hirfanlı mevkisindeki doğa kampı, yarıyıl tatili için Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen gençleri ağırlamaya başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, İç Anadolu'nun tek gençlik kampı olan Hirfanlı'ya gelen öğrencilerin ücretsiz kamp yapacağını söyledi.

Kampa 18-22 yaş arası öğrencilerin katıldığını belirten Güneş, kampa katılacak öğrencilerin, ulaşım, konaklama ve yemek ihtiyaçlarının Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ücretsiz karşılandığını ifade etti.

Kampın temasının “Anadolu Kandilleri" olduğunu belirten Güneş, "6 dönem halinde 5'er günlük gruplar halinde öğrencilerimiz Hirfanlı'da kamp yapacak. Yarıyıl tatilinde milli ve manevi değerlerin anlatıldığı, sosyal, kültürel faaliyetlerin, çevre illere gezilerin olduğu bir kamp olacak. Öğrenme ve bilgilendirme odaklı kişisel gelişim seminerlerinin de yapılacağı kampta, öğrenciler bireysel çalışmalarla da kendilerini geliştirebilecekler" dedi.

Güneş, kampa toplam bin 800 öğrencinin katılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.