Kırşehir

Gönül Dağı'nda Türk bayrağı açtılar

14:25 05 Şubat 2016
Gönül Dağı'nda Türk bayrağı açtılar

Gönül Dağı'na tırmanan dağcılar, karla kaplı Kale Tepe mevkisinde Türk bayrağı açtı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Kırşehir Temsilcisi Erdal Özbek'in koordinasyonunda toplanan dağcılar, Demirli köyü yakınlarında bulunan Kale Tepe'ye tırmanmak için hazırlık yaptı.

Köy meydanında izlenecek rota ve kriz durumunda alınacak önlemleri planlayan dağcılar, havanın sisli olması sebebiyle telsiz irtibatı sağlanması için bir dağcıyı kamp alanında bıraktı. Sporcular, yaklaşık 5 saat süren zorlu mücadelenin ardından 1823 metre yükseklikteki Gönül Dağı'nın Kale Tepe mevkisine ulaşarak Türk bayrağı açtı.

Zirvede bir konuşma yapan Özbek, geçen hafta yaptıkları tırmanışın zorlu olması nedeniyle yarıda kestiklerini belirterek, gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra başka bir gün için tırmanış programı planladıklarını belirtti.

Özbek, "Azmimizi kaybetmeden, çıkış rotaları ve dağı daha çok çalışarak, malzeme hazırlıklarını daha iyi yaparak bugün Kale Tepenin 1823 metresinde ay yıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandırdık" ifadelerini kullandı.

Erdal Özbek, tırmanışları esnasında dağcılara kar evi yapımı, kazma kullanımı, karda tırmanma konularında eğitimlerin verildiğini kaydetti.

Kale Tepe mevkisinde bir süre dinlenen dağcılar, daha dik ve zor ancak kısa olan karlık rotasını takip ederek inişe geçti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.