Kırşehir

Yabancı yatırımcılara Kırşehir'in avantajları anlatıldı

15:35 06 Şubat 2016
Yabancı yatırımcılara Kırşehir'in avantajları anlatıldı

Yatırım imkanlarını incelemek üzere Kırşehir'e gelen yabancı ve yerli firmaların temsilcilerine kentin ekonomik, sosyal ve kültürel avantajları hakkında bilgi verildi.

Hollanda'dan gelen yabancı yatırımcılarla yerli firmaların temsilcilerinin ziyaretinde konuşan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırşehir'de yatırım yapılabilecek bir çok alan olduğunu ifade ederek, rüzgar, tarım ve hayvancılık sektörlerine dikkati çekti.

Kırşehir'de güneş ve rüzgar enerjisi, tarım ve hayvancılık alanlarında ciddi yatırım potansiyeli olduğunu anlatan Şentürk, "Kırşehir'i daha kalkınmış bir hale getirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Devletimiz yatırımcıları her zaman desteklemiştir. Sayın milletvekillerimiz, il protokolü ve sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri başta olmak üzere ilimizin bütün dinamikleriyle hareket ederek yerli ve yabancı sermaye ile ilimize yeni yatırımların getirilmesi için ortak bir gayretin içerisindeyiz" dedi.

Kırşehir'in yenilenebilir enerji imkanlarının da bulunduğunu aktaran Vali Şentürk, şöyle konuştu:

"Rüzgar enerjisi, organik tarım, turistik yatırım imkanları mevcut. Ayrıca, süt ve et sığırcılığı çok gelişmiş durumda. Termal kaynaklarımız nedeniyle sağlık turizmi ve seracılık yatırımlarını da çok önemsiyoruz. Yenilenebilir enerji üretilebilir, biyogaz tesisleri kurulabilir. Kent genelinde birçok hayvan üreticimiz olduğu gibi, bir üreticimizin 10 bin büyükbaş hayvanı bulunmaktadır. Hayvancılık bu bölgede ilerlemiş bir halde. Jeotermal, sağlık turizmi, dinlenme ve tatil için oteller yapılabilir. Yer altından çıkarılmamış olan madenlerimiz bulunmaktadır. Kültür turizmi alanında ise Kırşehir Selçuklu ve Osmanlı'nın izlerini taşımaktadır. Kırşehir'de ceviz ve seracılık alanlarında yatırım yapılabilir, Kaman cevizi kalori ve iç yapısı itibariyle verimli bir besindir."

AK Parti Kırşehir milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan ise Kırşehir'de daha çok yatırımcının getirilmesi ve desteklenmesi konusunda büyük çaba sarf ettiklerini vurguladı.

Kırşehir Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarete, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Hollanda'da ve Türkiye'nin çeşitli illerinde yatırım yapan firmaların temsilcileriyle ilgili kurum amirleri ve iş adamları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.