Kırşehir

Ahilik Haftası Merkez Yürütme Kurulu toplandı

17:01 25 Nisan 2016
Ahilik Haftası Merkez Yürütme Kurulu toplandı

Ahilik Haftası Merkez Yürütme Kurulu 29. Ahilik Haftası programını görüşmek üzere Kırşehir'de toplandı.

Kırşehir Valiliği Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Necati Şentürk, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşçı, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Necmettin Erkan, Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Belediye Başkan Vekili Emre Şahinci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bakanlık ve kurum temsilcileri katıldı.

Vali Şentürk, Ahilik Haftası kutlamaları ile Ahi Evran-ı Veli'nin felsefesinin bölgesel olmadığını, dünyayı kapsadığını belirterek, "Ahilik bütün insanlarını içerisine alan bir medeniyet projesidir. Ahiliği yaşatmak için düzenlenen etkinliklerin en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi için bir araya geldik. Toplantıyla 23-29 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılacak 29. Ahilik Haftası etkinliklerini şekillendireceğiz." dedi.

Şentürk, Ahiliği tanıtmak ve ilkelerini günümüz koşullarında da yaşatmak amacıyla Ahilik Haftası kutlamalarının devam edeceğini de kaydetti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşcı ise "Mayıs ayı sonunda düzenlenecek Ahilik Haftası kutlamalarında, ahiliğin merkezi olan Kırşehir'den tüm dünyaya barış ve sevgi mesajları vereceğiz. Ahilik kültürü, ticaret ve sosyal yaşamımızın en temel değeridir. Ahilik, toplumumuz tarafından sahiplenilmeli ve gelecek kuşaklara aktarılmalıdır." diye konuştu.

Toplantıda, hafta süresince hangi etkinliklerin yapılacağı görüşüldü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.