Kırşehir

"Akademide Kadın Bilim İnsanlarının Katkıları" paneli

18:02 25 Nisan 2016
"Akademide Kadın Bilim İnsanlarının Katkıları" paneli

Ahi Evran Üniversitesi'nde "Akademide Kadın Bilim İnsanlarının Katkıları” paneli düzenlendi.

Ahi Evran Üniversitesi'nden (AEÜ) yapılan açıklamaya göre, Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen panele Yükseköğretim Kurulu Akademide Kadın Çalışmaları ve Sorunları Birimi Başkanı Prof. Dr. Sezer Komşuoğlu’nun moderatörlüğünde YÖK Genel Kurul Üyesi Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Konca Yumlu ile Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurgül Keser'in katıldı.

AEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya kadını, insan ve anne olarak çok önemsediklerini belirterek, "İnanç eksenimizde cennet, ayağının altına konarak o tahta kadınlar oturtulmuştur. Bu inanışla toplumu inşa eden, medeniyetimizin öncüsü kadınlarımızı hürmetle selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

Panelin moderatörü Prof. Dr. Sezer Komşuluoğlu da Yükseköğretim Kurulu Akademide Kadın Çalışmaları ve Sorunları Birimi'nin kuruluşu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

"Toplumsal Cinsiyet ve Medya" konusu üzerine konuşan Prof. Dr. Konca Yumlu ise cinsiyet, cinsiyetçilik ve cinsiyet ayrımcılığı kavramlarını açıkladı.

Toplumsal cinsiyet kalıplarının ön yargılardan ve gerçeği yansıtmayan bilgilerden kaynaklandığını ifade eden Yumlu, bu yargıları üretmede medyanın rolüne değindi.

Konuşmasında medyada kadının temsil edilme şekline de yer veren Yumlu, toplumsal cinsiyet yargılarının medya aracılığı ile yeniden üretildiğini ve kadının medyada ikincil konumda, nesneleştirilmiş, cinsel obje şeklinde ve özel alana hapsedilmiş olarak temsil edildiğini de sözlerine ekledi.

Rektör Karakaya, panelin ardından panelistlere AEÜ Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarını gezdirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.