Kırşehir

Kırşehir'e sağlık yatırımları

14:46 26 Nisan 2016
Kırşehir'e sağlık yatırımları

AK Parti Kırşehir milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya, kente yapılacak sağlık yatırımları hakkında bilgi verdi.

Arslan ve Çetinkaya, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığının yatırım programına Kırşehir için eklenen projeler hakkında bilgi verdi.

Vatandaşların sağlık alanında duydukları ihtiyaçları karşılamak için çalıştıklarını ifade eden Arslan ve Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Ahi Evran Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanına Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Laboratuvarı kuruluyor. 5 bin metrekarelik bir kapalı alana kurulacak olan yapıda Halk Sağlığı Müdürlüğü ile su kimyası laboratuvarından biyokimya laboratuvarına kadar birçok tıbbi analizin yapılacağı bu merkezin proje ihalesi tamamlandı. Mevcut Halk Sağlığı Müdürlüğü hizmet binasını yerine halihazırda hizmetine devam edilen 8 hekimli bir Aile Sağlığı Merkezi ve Toplum Sağlığı Merkezi ile 12 Acil Sağlık İstasyonu'nun bir arada bulunacağı bir sağlık merkezi yapılacak. 4 aile hekimiyle hizmet veren Kaman Yenimahalle Aile Sağlığı Merkezini yıkarak 6 hekimin çalışacağı modern bir aile sağlığı merkezi kuruyoruz. Terme Caddesi'nde bulunan Verem Savaş Dispanseri'nin yerine içerisinde 12 hekimin olacağı halk sağlığı merkezi yapılacak. Yatırım programındaki diğer bir müjdemiz ise 4 ayrı noktaya yapılacak olan 112 acil sağlık istasyonlarıdır. Kırşehir il merkezi Aşıkpaşa Mahallesi'ne, Akçakent ilçe merkezi, Kaman'ın Gaffar ve Mucur'un Solaklı mahallelerine yapmayı planladığımız 112 acil komuta merkezleriyle acil durumlar için bir koordinasyon ağı oluşturmayı amaçlıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.