Kırşehir

"Bilinçli İlaç Kullan, Sağlığını Güvence Altına Al" projesi

18:41 27 Nisan 2016
"Bilinçli İlaç Kullan, Sağlığını Güvence Altına Al" projesi

Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Halim Koçpınar, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından düzenlenen akılcı ilaç kullanımı yarışmasına "Bilinçli İlaç Kullan, Sağlığını Güvence Altına Al" projesiyle katıldıklarını bildirdi.

Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Koçpınar, yaptığı açıklamada, "Bilinçli İlaç Kullan, Sağlığını Güvence Altına Al" projesi hakkında bilgi verdi.

Akılcı olmayan ilaç kullanımının önüne geçmek adına 2010 yılından bu yana mücadele edildiğini belirten Koçpınar, şunları kaydetti:

"Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanlığının da proje ortağı olduğu bu projemizin amacı, halkın uygun doz, uygun zaman ve uygun sürede ilaç kullanımı konusunda bilinç düzeyini artırarak toplumda farkındalık oluşturmaktır. Projeyi yürütecek ekipte yer alan kişilere eğitici eğitimler aldırılarak projenin uygulanacağı hastanede birim bazlı eğitimler verilerek her birimin halk eğitimlerine başlaması sağlanacaktır. Proje eğitimlerinin başlaması ile birlikte uygulamanın yapıldığı sağlık tesisinde bu konuda eğitim almış farmakoloji uzmanı, hekim yada eczacının aktif olarak çalışacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.