Kırşehir

Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezine atama

12:25 03 Mayıs 2016
Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezine atama

Ahiliğin yurt içinde ve dışında tanıtılması için kurulan Ahi Evran Üniversitesi Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezinin (AKAM) Müdürlüğüne Öğretim Görevlisi Kazım Ceylan yeniden atandı.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, 5 yıldır başarılı bir şekilde Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğünü yapan Ceylan'ı bu göreve 3 yıllığına yeniden tayin etti.

AKAM'ın yeni yönetim kurulu da Doç. Dr. Kürşad Zorlu, Doç. Dr. Ayfer Şahin, Doç. Dr. Cemalettin İpek, Yrd. Doç. Dr. Remzi Can, Yrd. Doç. Dr. Rıfat İlhan Çelik, Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Barutçu, öğretim görevlisi Ömür Toker ve okutman Mahmut Seyfeli'den oluştu.

Kazım Ceylan, Rektör Karakaya'nın kendisini tekrar bu göreve atayarak bir ölçüde başarıyı ödüllendirdiğini belirtti.

Karakaya'ya teşekkür eden Ceylan, şunları kaydetti:

"Bizi tanıyan herkes şahittir ki ahiliği yeniden bir medeniyet hareketi olarak insanlığın idrakine sunmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bunun için yurt içinde ve dışında konferanslara, panellere, kongrelere katılıyoruz. Bu çalışmalarımızdan dolayı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bizi önceki yıl 'Ahiliğe Hizmet Ödülü' ile mükafatlandırmıştı. Haz ve hız çağındaki insanlığa ahiliğin milli, ilmi, insani değerlerini anlatıyoruz. Bize güvenip tekrar atayanları mahçup etmeden Ahiliği bir dünya modeli haline getirmek için gayretlerimizi sürdüreceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.