Kırşehir

Kırşehir'de bilim fuarı

17:49 25 Mayıs 2016
Kırşehir'de bilim fuarı

Kırşehir Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi öğrencileri bilim fuarı düzenledi.

Okul bahçesinde düzenlenen fuarın açılışında konuşan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırşehir'de eğitim kalitesinin her geçen gün daha da yükseldiğini söyledi.

Bilim fuarlarının, öğrencilere bilimsel düşünceyi tanıtmak ve bilimsel araştırmayı sevdirmek amacıyla düzenlendiğini belirten Vali Şentürk, şunları kaydetti:

"Fen Lisesi öğrencilerimiz, öğretmenleri ile bu fuarı hazırladılar. Bir icat yapmak için bilimsel hayal dünyasının geniş olması gerekir. Hayali olmayanın gerçeği olmaz. Sizlerin de öylesine geniş bir bilimsel hayal dünyanız olsun ki, bu, sizlerin gelecekteki icatlarınıza ışık tutsun. Projelerinizde bilimsel esaslarla çalışmalısınız. Bilim adamlarının en büyük aracı bilimsel şüphedir. Olaylara mutlaka bilimsel şüpheyle yaklaşılmalıdır. Bilim ve teknoloji, insanlığın hizmetinde kullanıldığı zaman bir medeniyet meşalesi olurlar. Bu öğrencilerimizin gelecek yıllarda, sabırla ve ilimle çok çalışarak, ülkemiz adına büyük başarılar elde edeceğine inancım tamdır."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri fuar alanını gezerek, öğrencilerin hazırladıkları projeleri inceledi.

Fuarın açılışına, Garnizon Komutanı Albay Murat Bulut, Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.