Kırşehir

Rektör Karakaya'dan LYS uyarısı

13:05 17 Haziran 2016
Rektör Karakaya'dan LYS uyarısı

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girecek öğrencilere uyarılarda bulundu.

Karakaya, yazılı açıklamasında, Kırşehir'de 18-26 Haziran tarihleri arasında LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı'na 7 binada bin 601, LYS-1 Matematik Sınavı'na 12 binada 2 bin 947, LYS-2 Fen Bilimleri Sınavı'na 5 binada bin 460, LYS-5 Yabancı Dil Sınavı'na 2 binada 178, LYS-3 Edebiyat Coğrafya Sınavı'na 12 binada 2 bin 929 öğrencinin katılacağını belirtti.

Eğitim kurumlarının yanı sıra Kırşehir E-Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Yarı Açık Ceza İnfaz Kurumunda da sınav yapılacağını aktaran Karakaya, şunları kaydetti:

"Sınav sabahı adaylar kimlik kontrolleri yapılıp güvenlik kontrolünden geçirildikten sonra binalara alınacaklar. Sınav binalarına yanında sadece Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport olan adaylar alınacak. Adayların sınava gelirken dikkat etmeleri gereken hususlar bulunmaktadır. Yanında her türlü delici, kesici alet ve ateşli silah, anahtarlık, çanta, saat, cüzdan, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve diğer takılar, cep telefonu, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar, kulaklıkla her türlü elektronik ve mekanik cihaz, her türlü plastik, cam ve metal içerikli eşyalar, her türlü müsvedde kağıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, kalem, silgi, kalemtıraş, cetvel, pergel, açıölçer ve benzeri araç bulunduran adaylar sınav binasına alınmayacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.