Kırşehir

Kırşehir'de tarım arazilerine sabotaj iddiası

14:41 28 Haziran 2016
Kırşehir'de tarım arazilerine sabotaj iddiası

Kırşehir'in Kaman ilçesindeki bazı köylerde sabotaj sonucu tarım arazilerine zarar verildiği iddia edildi.

Ankara ve Hirfanlı Baraj Gölü yolundaki Kargin Yenice, Kargin Selimağa, Benzer ve Kızıközü köylerinin yol güzergahındaki buğday ve arpa ekili tarım arazilerinde bilinmeyen nedenle geç saatlerde eş zamanlı olarak yangın çıktı.

Köylüler arazilerdeki yangını görmeleri üzerine jandarmaya haber verdi. İtfaiye ekipleri ve köylülerin çalışmalarıyla arazilerdeki yangın söndürüldü. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, zarar tespiti çalışması başlatarak rapor hazırladı.

Kaman Kaymakamı Hakan Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı 4 köyde buğday ve arpa ekili yaklaşık 100 dekarlık arazinin kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından yakıldığını söyledi.

Tarlaların ne şekilde ve hangi amaçla yakıldığı konusunda net bir bilginin olmadığını ifade eden Şen, hasat çalışmalarının başladığı bu günlerde jandarma ekiplerinin köylerdeki devriye sayısını artırdığını kaydetti.

Şen, olayın sabotaj olup olmadığının aydınlatılması ve faillerinin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Ziraat Odası Başkanı İbrahim Öncül de Ankara'ya giden karayolu yakınındaki 4 köyde 2-3 kilometre arayla aynı gün ve aynı saatlerde tarlalara ateş atıldığını belirterek, "Allah'tan ki ateşleri gece atmışlar. Gece çiğ birikmesi olduğu için yangınlar büyümedi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri gelip inceleme yaptı. Sigortası olan çiftçiler zarar tespiti için TARSİM'den eksper çağırdı." dedi.

Benzer köyünden çiftçi Halit Alkan da aynı güzergahta ve aynı saatlerde farklı arazilerde çıkarılan yangının bir sabotaj olma ihtimalini düşündüklerini belirterek, gündüz tarlalara atılacak bir ateşin daha fazla zarar verebileceğini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.