Kırşehir

Bağışlanan hiçbir giysiyi zayi etmiyorlar

12:29 06 Temmuz 2016
Bağışlanan hiçbir giysiyi zayi etmiyorlar

Kırşehir Belediyesi bünyesinde yaklaşık 6 yıl önce kurulan Hayırevi, hayırseverlerin bağışladığı giysilerden yeni olanlarını maddi durumu yetersiz kişilere, az kullanılmış ancak temiz olanları da mevsimlik işçiler ve inşaat işçilerine dağıtarak katkı sunuyor.

Hayırevi Müdürü Hikmet Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılında kurulan Hayırevine 5 bin 160 kişinin müracaat ettiğini, bunlardan bin 830'unun dosyasının kabul edildiğini söyledi.

Başta Türkmenler olmak üzere Suriye, Irak, Afganistan ve Myanmar gibi karışıklık yaşanan yerlerden gelen 600 ailenin ihtiyacını da karşılamaya gayret gösterdiklerini vurgulayan Kılıç, gıda, giyecek, ev eşyası ve her türlü ihtiyaç malzemesiyle katkı yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Burada gıda ve giysi başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarla ilgili güzel hizmetler vermeye gayret ettiklerini ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:

"Gıdamızı belediyemiz ihale yoluyla alıyor. Biz de onu sistemimizden puanlama esasına göre dağıtıyoruz. Burada, gerek eski gerek yeni elbiselerimizi mağaza sahipleri bize gönderiyor. Sistemimize giriyoruz ve dağıtıyoruz. Bunların dışında temiz giyilebilir giysilerini vatandaşlarımız buraya bırakıyor. Elemanlarımız vasıtasıyla tasnifi yapılıyor. Çok kirli olanlar makinelerimize yıkanıp kurutularak kullanıma hazır hale getiriliyor. Sisteme girildikten sonra da dağıtılıyor."

- "Poşetle bırakıyoruz, onlar da kullanıyor"

Kılıç, Hayırevi'ne bırakılan hiçbir giysinin heder edilmediğine işaret ederek, "Burada eski eşya ve giysi bile olsa heder edilmez. Düzgün ve giyilebilir olan elbiseleri yıkayıp ütüledikten sonra reyonlarımıza çıkarıyoruz. Onun haricinde biraz daha düşük kalitede olanlardan pantolon gömlek türünde olanları inşaatlarda çalışan işçilere veriyoruz. Kazak, kadın elbiselerini ilimize mevsimlik işçi olarak gelenlere götürüp dağıtıyoruz. Poşetle bırakıyoruz, onlar da kullanıyor. Mevsimlik işçiler ve inşaat işçilerinin çalışırken kullanabilecekleri giyecekleri de temin ediyoruz."

Çevredeki tarım arazilerine çalışmak için gelen mevsimlik işçilerin durumlarının çok iyi olmadığını anlatan Kılıç, kendilerini rencide etmeyecek şekilde dağıttıkları giysilerle özellikle kadın ve çocukların çok mutlu olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.