Kırşehir

Jeotermal hatta yenileme çalışması

16:41 15 Ağustos 2016
Jeotermal hatta yenileme çalışması

Kırşehir kent merkezinde bin 200 aboneye jeotermal ısınma hizmeti sunulan 11 bir metrelik boru hattında yenileme çalışması başlatıldı.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Genel Meclisi Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan ile Terme Caddesi'nde devam eden jeotermal boru hattı yenileme çalışmalarını inceleyerek, bilgi aldı.

Şentürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşlara daha kaliteli hizmet verilmesini amaçladıklarını söyledi.

Kent merkezinde yaklaşık 11 bin metrelik boru hattının yenileneceğini vurgulayan Şentürk, şunları kaydetti:

“Resmi kurumlar, camiler, ev ve iş yerleri olmak üzere toplamda bin 200 aboneye hizmet veren jeotermal boru hattının yenilenmesinde son teknolojiyi kullanıyoruz. Kullanılan malzemelerin toplam maliyeti 3 milyon 800 bin liradır. Bu finansmanın büyük kısmını İl Özel İdaresinden temin ettik. Kasım sonunda tamamlanmasını beklediğimiz çalışmayla ısı kaybını önleyerek, su kaçağının önüne geçilip konutlara ve iş yerlerine daha fazla su vermeyi amaçlıyoruz. Çalışmaları planlarken daha uzun süreli hizmet verecek nitelikte olmasını tercih ediyoruz. Jeotermal, vatandaşlarımızın hem daha rahat ısınmaları için hem de çevre dostu olması bakımından oldukça önemlidir. Sağlık turizmi açısından da doğrudan ekonomiye katkı sağlamaktadır."

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de aynı bölgede yapılan su hattı yenileme çalışmaları hakkında bilgi vererek, 3 bin 400 metre çelik boru, 7 bin 600 metre plastik boruyu yenileme çalışması yapıldığını belirtti.

Terme, Ankara ve Lise caddelerinde bu yıl su hatlarının yenilediğini, jeotermal ile koordineli bir şekilde kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının da yenilendiğini ifade eden Bahçeci, "Kentte devam eden yağmur suyu, içme suyu, kanalizasyon, jeotermal ve elektrik hatlarını, artan nüfus ve gelişen teknoloji ile sürekli yenilemek gerekiyor. Kurumlarla koordineli çalışarak vatandaşlarımıza en güzel hizmetleri vermeyi planlıyoruz." dedi.

İnceleme gezisinde Kırşehir Jeotermal Müdürü Hüseyin Kaya ile diğer kurum amirleri de hazır bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.