Kırşehir

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi tamamlanıyor

13:50 20 Ağustos 2016
Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi tamamlanıyor

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, tamamlandığında kentin kültürel vizyonuna katkı yapacak olan Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi inşaatında sona yaklaşıldığını belirtti.

Belediye Başkanı Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi Projesi'nin hayata geçirilmesiyle Kırşehir'deki bir çok sanat ve kültür çalışmalarının burada yapılacağını ifade etti.

Projenin tamamlanmasıyla kentin kültürel kimliğinin adeta yeniden ortaya çıkarılacağını vurgulayan Bahçeci, şunları kaydetti:

"İlimizin yetiştirdiği büyük usta Neşet Ertaş’ın adını da yaşatacak olan kültür ve sanat merkezi, modern mimarisi ile şehrimize yakışır bir nitelikte tasarlandı. Kültür merkezimiz; 250 ve 1000 kişilik çok amaçlı salonları, sergi alanları, etnografya müzesi, dernek odaları, kurs odaları ve yönetim biriminin olduğu 6 bin metrekare oturum alanı ve bin 800 metrekare inşaat alanı ile Kırşehir halkına hizmet verecek. Kültür merkezimiz, Anadolu’nun ikinci büyük kültür merkezi olacak. Projemizi yakında tamamlayarak, bütün vatandaşlarımızın kültürel ve sosyal etkinliklerle buluşmasını sağlayacağız. Kültür merkezimizi en yakın zamanda hizmete açmak için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Kültür merkezimiz hizmet vermeye başladığında tam bir kültür şehri olacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.