Kırşehir

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

18:58 27 Ağustos 2016
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Hiçbir terör örgütü, ne sizleri ne bizleri ne bu milleti dize getirebilir, korkutabilir. Amaçları bizleri korkutmak ve yıldırmak, birbirimize kırdırmak." dedi.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’yi ziyaret eden Bakan Tüfenkci, daha sonra AK Parti Kırşehir İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, Kırşehir’in kardeşliğin, hoşgörünün başkenti olduğunu söyledi.

Ahi Evran Külliyesi Projesi’nin etaplar halinde tamamlanacağını ifade eden Tüfenkci, kardeşliğin ve hoşgörünün Ahi Evran Külliyesi aracılığıyla tüm Türkiye’ye ve dünyaya duyurulacağını dile getirdi. Tüfenkci, "Bütün dünya ve Türkiye, kardeşlik, hoşgörü, esnaf dayanışması nasıl olurmuş gelip Kırşehir'de görecek. Ahi Evran Külliyesi etrafında yepyeni bir Kırşehir oluşuyor. Proje tamamlandığında gelişen, büyüyen, dönüşen bir Kırşehir'i hep beraber göreceğiz." diye konuştu.

- FETÖ'nün darbe girişimi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine değinen Tüfenkci, Kırşehir halkının 15 Temmuz'da FETÖ’nün darbe girişimine en büyük cevabı meydanlarda verdiğini ifade etti. Tüfenkci, o geceyi yaşatanların millete ve hukuka hesap vermeye devam ettiğini söyledi.

Tüfenkci, birlik ve beraberlik içinde olmaya devam ettikçe hem Kırşehir’in hem de Türkiye'nin kazanacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Birileri zannetti ki 15 Temmuz’dan sonra oluşan boşlukta 'biz bu Türkiye’yi bölebiliriz, birbirine düşürebiliriz' diye provakasyonlara kalkıştılar, ama gerçekten bu millet feraset ve sağduyu sahibi. Birileri Türkiye'ye eksen ve istikamet çizmeye kalkarsa bu istikameti, ancak o gece o tankların altına yatanlar çizebilir. Bir başka güç, hiçbir terör örgütü ve vesayetçi sistem bize, bu millete istikamet çizemez. AK Parti teşkilatları olarak haktan ve halktan güç alıyoruz. Yalnızca seçim zamanları halka ve hakka hesap veriyoruz. Onun dışında hiç kimseye Allah'ın izniyle hesap vermedik, vermeyeceğiz de. Hiçbir terör örgütü ne sizleri ne bizleri ne bu milleti dize getirebilir, korkutabilir. Amaçları bizleri korkutmak ve yıldırmak, birbirimize kırdırmak."

Toplantıya, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Salih Çetinkaya, Mikail Arslan ile AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Hacı Turan, İl Başkanı Mustafa Kendirli ve çok sayıda partili katıldı.

Bakan Tüfenkci, AK Parti Kırşehir İl Başkanlığını ziyaretinin ardından Ahi Evran Külliyesi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Tüfenkci, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'den külliyedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.