Kırşehir

Suriye sınırında el yapımı patlayıcının infilak etmesi

15:01 20 Eylül 2016
Suriye sınırında el yapımı patlayıcının infilak etmesi

Gaziantep'te mayın arama faaliyeti sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Astsubay Bayram Kara'nın, Kırşehir'in Kaman ilçesindeki babaevine acı haber ulaştı.

Oğullarının şehadet haberi, Yeni Mahalle'de oturan baba Rafet ve anne Ayşe Kara'ya, askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin baba ocağına ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

Yaklaşık 4 yıldır Erzincan'da görev yapan Kara'nın (31) 25 gün önce Gaziantep'te çalışmaya başladığı, bekar ve 2'si erkek 3 kardeşinin olduğu, Kurban Bayramı iznini ailesinin yanında geçirip 3 gün önce görev yerine döndüğü belirtildi.

Dün gece telefonda annesiyle konuşan Kara'nın gördüğü rüyayı anlattığı, "Evimiz çok kalabalıktı. Ablamın üzerinde kırmızı elbise vardı. Onu çıkartıp gelinlik giydirmek istedim ama bir türlü çıkartamadım. O şekilde uyandım." dediği öğrenildi.

Gaziantep'te Akçakoyunlu bölgesinin güneyinde mayın arama timinin faaliyeti sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan 2 asker şehit olmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.