Kırşehir

Kışın tüketeceklerini balkon ve garajında kurutuyor

10:30 26 Eylül 2016
Kışın tüketeceklerini balkon ve garajında kurutuyor

Kırşehir'de emekli öğretmen Yeter Ünlü, kışın tüketeceği sebze, meyve ve etleri, evinin bahçesi, balkonu ve garajında kurutuyor.

Kervansaray Mahallesi'nde oturan 60 yaşındaki Ünlü, bahçesinde yetiştirdiği sebze ve meyveleri kurutarak kışa hazırlık yapıyor.

Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emekli öğretmen olan eşinin böbrek yetmezliği rahatsızlığından sonra, sağlıklı yaşama daha fazla önem vermeye başladıklarını ifade etti.

Büyüklerinden gördüğünü uygulayıp sebze, meyve ve et kurutmaya yöneldiklerini belirten Ünlü, kurutulan ürünlerin sağlığa iyi geldiğini düşündüklerini söyledi.

Sağlıklı yaşam için geleneksel yöntemleri hayata geçirdiğini vurgulayan Ünlü, "Annem 85 yaşında. Onun sağlığı bizimkinden daha iyi. Yaşlılığa bağlı tansiyon dışında rahatsızlığı yok. Onlar doğal beslendiler. Hep de kuru tüketirler. Ondan esinlenerek kurulara daha çok ağırlık veriyorum." dedi.

Kurutmalıklar için evinin bahçesi, balkonu, hatta garajını bile değerlendirdiğini dile getiren Ünlü, "Kurutmalıklarımı kendim yapıyorum. Bütün meyveleri kurutarak kışın tüketiyorum. Turfanda sebze meyve almıyorum. Kayısı gibi bazı meyveleri örtü altında balkonda, bazılarını bahçede, sebzeleri de kenarları açık garajımızda iplere asarak kurutuyorum." diye konuştu.

Sebze, meyve ve etlerin bazılarını ipe asarak bazılarını sererek kuruttuğunu anlatan Ünlü, şunları kaydetti:

"Biber, domates, fasulye, meyvelerin bahçemde olmayanını da kurutuyorum. Dışarıdan alıyorum. Şeftaliyi, armutu, muzu, bal kabağını tatlısını yaparak kurutuyorum. Her türlü meyve ve sebzeyi değerlendiriyorum. Eskiden ailemde gördüğüm bir gelenek de etin kurutulmasıydı. Lezzeti de hoşuma gidiyordu. Emekli olduktan sonra bu işlere daha da ağırlık verdim. Eti kurutuyorum. Küçük küçük doğrayıp yemeklere kullanıyoruz. Kurutulan eti çerez gibi de tüketiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.