Kırşehir

Muhtarlar Günü

17:22 19 Ekim 2016
Muhtarlar Günü

Kırşehir'de Muhtarlar Günü dolayısıyla tören yapıldı.

Anıt Meydanında Atatürk Anıtına çelenk bırakan Kırşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Cemalettin Yılmaz başkanlığındaki heyet, Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'yi ziyaret etti.

Muhtarların ziyaretinde konuşan Şentürk, 19 Ekim Muhtarlar Gününün, muhtarların hizmetlerinin karşılığı olarak onlara verilen değeri göstermek adına kutlandığını söyledi.

Kırşehir'in bütün muhtarlarının gününü kutladığını belirten Vali Şentürk, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlara çok değer vermektedir. Hatta bu önemi 'Siz benim taşradaki temsilcimsiniz' diyerek belirtmiştir. Muhtarlar devleti temsil ederler. Umarım bu yıl ilk defa kutladığımız bu özel gün, muhtarlığın hem statü, hem mali haklar hem de hukuki haklar bakımından daha geniş imkanlara kavuşmasına ve halka hizmetini kolaylaştırmasına katkıda bulunacaktır. Devletimiz sizlere her zaman gereken desteği vermektedir. Biz il yöneticileri de her zaman sizin yanınızdayız. Sorunlarınızı ve vatandaşlarımızın sorunlarını bizlere iletin. Bizler de çözüm bulalım."

Ziyaretlerin ardından bir otelde muhtarlara yemek programı düzenlendi.

Etkinliklere, Mahalli İdareler İl Müdürü Osman Büyükşahin, Kırşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Cemalettin Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Kurtuluş Yılmaz, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.