Kırşehir

Kırşehir'de sulama sorunu

13:02 27 Kasım 2016
Kırşehir'de sulama sorunu

AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, kentte sulama sorununun giderilmesi için Kızılırmak Nehri'nden yararlanmak istediklerini söyledi.

Çetinkaya, Orman ve Su İşleri Bakanlığı kurumlarınca planlanan tesislerin Cacabey Meydanı'ndaki toplu temel atma ve açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kırşehir’de ağaçlandırma ve yeşil alan sorunu olduğunu belirtti.

Ciddi bir ağaçlandırma hamlesi başlatıldığını ama bunu yeterli görmediklerini vurgulayan Çetinkaya, "Kırşehir aslında ağaca hasret. Her yerde ağaçlandırma talebi var. Uygulamaya geldiğimizde bu mesele biraz sıkıntılı yürüyor. Kırşehir’e daha fazla orman ve yeşil, daha fazla ceviz, badem istiyoruz. Köylülerimiz de gelir getirici ürünlerden faydalansınlar." dedi.

Kırşehir’e 180-200 gündür yağmur düşmediğini ifade eden Çetinkaya, su olmadan tarımsal faaliyetlerin yapılamayacağını, kurak iklime sahip şehirde alternatif sulama imkanlarının devreye alınması gerektiğini kaydetti.

Çetinkaya, Kırşehir’in kurak bir iklimi olması nedeniyle sulama sorunları yaşadığını vurgulayarak, Kızılırmak Nehri’nden istifade etmek istediklerini dile getirdi.

Güneş enerji sistemleriyle sulamadaki maliyetlerin de düştüğüne işaret eden Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Kırşehir’den geçen ve Hirfanlı’da set olan Kızılırmak Nehri var. Suyundan hiç yararlanamadığımız bir ırmak. Kızılırmak havzasını sulamaya geçirelim. Güneş enerjisi sistemleriyle elektrik maliyetleri de düştüğü için sulamada Kızılırmak’tan yararlanmak istiyoruz. Kırşehir Milletvekilimiz Mikail Arslan bey ile kente yapılan yatırımları takip edeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.