Kırşehir

Kırşehir'de orman varlığı ikiye katlandı

15:38 22 Şubat 2017
Kırşehir'de orman varlığı ikiye katlandı

Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, Kırşehir'deki orman varlığının 2002-2016 yılları arasında iki katına çıkarıldığını bildirdi.

Özkaya, Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğünde muhtarlara yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, kentin orman varlığının çok iyi durumda olmadığını söyledi.

Buna karşın il genelinde ağaçlandırma çalışmalarının meyvelerini vermeye başladığını dile getiren Özkaya, birçok bölgede de özel ağaçlandırma faaliyetleri yapıldığını kaydetti.

Özkaya, gelir getirici ürün kapsamında ceviz ve badem gibi ürünlerin fidanlarının dikimine destek verildiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Kırşehir'de orman varlığımız çok değil, yüzde 7 seviyesinde. Orman varlığı 2002-2016 yılları arasında yapılan çalışmalarla yüzde 3,5'dan yüzde 7'ye çıktı. 436 bin dekarlık bir orman varlığımız var Kırşehir'de. Ağaçlandırma sahaları oluşturuldu. Tamamı dikim yoluyla elde edilen suni ormanlardır. Ankara-Kayseri karayolunun Kırşehir'den geçen bölümünde ağaçlandırma çalışmaları yapılıyor. 3 kilometrelik bir bir bölümde ağaç vardı. Bunu 43 kilometre olarak gerçekleltirdik. Geçen yıl itibaiyle bütün çalışmalarla 1,5 milyon adet fidan dikildi."

Mustafa Özkaya, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca hazırlanan Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Hizmetlerine İlişkin Yönetmelik hakkında da bilgi verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.