Kırşehir

Kırşehir'de ''çalışma hayatında milli seferberlik'' toplantısı

16:40 22 Şubat 2017
Kırşehir'de ''çalışma hayatında milli seferberlik'' toplantısı

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma hayatında milli seferberlik ilan ettiğini belirterek, "Bu dönemde herkesin fedakarlık yapması gerekiyor." dedi.

Ahi Evran Üniversitesi Yunus Emre Salonunda düzenlenen "Çalışma hayatında milli seferberlik" konulu bilgilendirme toplantısında konuşan Şentürk, Türkiye'nin kalkınmasının ancak üretim ve sanayileşme ile mümkün olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma hayatında ilan ettiği milli seferberlik için Kırşehir'deki işverenlerden destek beklediğini ifade eden Şentürk, 15 Temmuzdaki darbe girişiminden sonra Türkiye'nin ekonomisinin bozulması için döviz başta olmak üzere çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Dövizin yükselmesinin fazla bir etkisinin olmadığını vurgulayan Şentürk, şöyle devam etti:

"Sayın cumhurbaşkanımızın sözünü dinleyen Türk milleti, altınlarını, dövizlerini bozdurarak oyunu bozdular. Bir ülkede ekonomi çökerse siyasi istikrarsızlık başlar. Ticarette kaoslar yaşanır. Demokrasi ve istikrar kalkınma olmaz. Dört bir yanımızın düşmanlarla olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Tüm bunlara rağmen, Türk ekonomisi dünyada büyüyen ekonomilerden bir tanesidir. Ahiler diyarı Kırşehir’de esnafımızın sıkıntılarını biliyoruz. Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de iş sorunu var. Vatandaşlarımızın genellikle iş beğenmiyorlar ya da çalıştığı işten memnun olmuyorlar. İlimizde 49 bin sigortalı çalışan varken 39 bin de emeklimiz var. Anadolu’da bir söz vardır; aç kedi fırın yıkar."

Ülke olarak olağanüstü bir dönemden geçildiğine işaret eden Şentürk, şunları kaydetti:

"Bu dönemde herkesin fedakarlık yapması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, çalışma hayatında milli seferberlik ilan etti. Seferberlik normal dönemlerde ilan edilmez. Bütün iç ve dış düşmanların hepsi bir olmuşlar bize ekonomik sıkıntılar yaşatmak istiyorlar. Sayın cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, her işveren bir işsizi çalıştırsa ülkede işsizlik oranı çok azalır. Bunun için de esnafımıza, iş adamlarımıza bir teşvik vermek gerekiyordu. Bu bağlamda çeşitli kararlar alındı."

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zor günlerden geçilen bu günlerde ülke genelinde işverenlerin gücünü kullanarak istihdamını artırması ve ülkenin kalkınmasına destek olması adına seferberlik başlattığını hatırlattı.

Milletimin dik duruşu sayesinde atlatılan 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından başarılı olamayan bu yapının, Türkiye'yi ekonomik açıdan dar boğaza sokarak amaçlarına ulaşmak gibi bir niyet içinde olduğuna vurgu yapan Bahçeci, şunları kaydetti:

"Fakat bizlere düşen görev, 15 Temmuzdaki o ruhla, sımsıkı birbirimize sarılarak bu süreci atlatmaktır. Kırşehir’de Organize Sanayi Bölgemizde yatırımcı kuruluşlarımız var. Umarım önümüzdeki dönemde bu yatırımlar daha da artacak. Kırşehir’de yatırım yapabilmek için yatırımcıların Kırşehir’in güzel olması, yaşam alanlarının oluşması, sosyal hayatın renkli olması, eğitim ve ulaşım durumlarının gelişmiş olması gibi kriterleri var. Amacımız, Kırşehir’i daha yaşanabilir bir hale getirmektir. Demokrasinin temeli ekonomidir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iş adamlarımıza ve yatırımcılara verdiğimiz destekler devam edecektir."

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Metin Ülgen Kaya, konuşmaların ardından "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik 687 Sayılı KHK ile İşveren Teşviği" konulu bir sunum yaptı.

Toplantıya çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve iş adamı katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.