Kırşehir

Nüfusu küçük istihdam hedefleri büyük

12:00 17 Mart 2017
Nüfusu küçük istihdam hedefleri büyük

Türkiye'nin nüfus bakımından en küçük illeri arasında bulunan Kırşehir'de, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı için büyük hedefler konularak ilk etapta 30 bin olan sigortalı işçi sayısının bu yıl yüzde 10 artırılması için çalışma yürütülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "seferberlik" ilan etmesinden sonra çalışma başlatan Kırşehir Valiliği ve ilgili kurumların müdürleri, firma ve işveren bazlı toplantı ve ziyaret programları başlattı.

Kentteki işveren, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları temsilcileriyle yapılan toplantılarda şehrin en büyük kuruluşu olan bir lastik fabrikasının başını çektiği şirketler 126 bin merkez nüfuslu Kırşehir'de ilave istihdam için hedeflerini belirledi. Kentte şubatta 691, martta ise 461 ilave istihdam sağlandı.

Kırşehir Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Mehmet Akdeniz, AA muhabirine, hükümetin 2017 yılında işsizlik oranını yüzde 10'un altına çekmek için 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun geçici 17. maddesine eklenen hüküm ile teşvik uygulaması getirdiğini anımsattı.

Teşviklerin hem mevcut şirketler hem de yeni kurulacak şirketlere ayrı ayrı uygulandığını belirten Akdeniz, mevcut şirketlerin 2016 aralık ayındaki sigortalı çalışan sayısına 2017 yılında ilave istihdam yapmaları durumunda hem işveren hem de sigortalı priminin devlet tarafından karşılandığını, yeni kurulan şirketlerin de 3 aydan sonra bu teşvikten faydalanabildiğini anlattı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının uyguladığı program çerçevesinde Kırşehir'de Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş birliğinde çalışma başlattıklarını vurgulayan Akdeniz, "Sayın valimiz başkanlığında, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, işverenler, bu konuyla ilgili kesimlerin katılımıyla ile toplantı gerçekleştirildi. Herkese programın önemi anlatıldı. Bu konuda işverenlerimizden destek istedik. Bu teşvikten ne kadar yararlanabileceği, ne kadar ilave işçi çalıştırabilecekleri hususunda söz aldık. O toplantıda Petlas 350 işçi, diğer toplantıda bulunan işverenler 150 işçi olmak üzere toplam 500 işçi ilave istihdam sağlayabileceklerini ifade ettiler. O toplantıda tüm işverenler yoktu. Olmayanlara da ziyaretlerde bulunduk." diye konuştu.

Türkiye genelinde 1 milyon yeni işçi istihdamı hedeflendiğine işaret eden Akdeniz, Kırşehir'de hedeflerinin 2016 yılındaki sigortalı işçi sayısına yüzde 10 ilave sağlamak olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.