Kırşehir

Şehitler için işaret diliyle "Bayrak" şiirini okudular

11:57 18 Mart 2017
Şehitler için işaret diliyle "Bayrak" şiirini okudular

ABDULLAH YILDIZ - Kırşehir'de işaret dili eğitimi alan kursiyerler, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümde şehitler anısına "Bayrak" şirini okudu.

Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı işaret dili kursunun ikincisine katılan 60 kursiyer, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılında şehitlerin anısına farklı bir etkinliğe imza attı.

Kurs eğitmeni Neriman Kılıç yönetiminde yaklaşık 2 hafta Arif Nihat Asya'nın Bayrak şiirini çalışan kursiyerler, işitme yetersizliği olan bireylerin de katıldığı gösteride şiiri sahneye taşıdı.

Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 aydır devam eden işaret dili kursunda önemli günler ve şahsiyetler için özel çalışmalar yaparak uygulamaya gayret ettiklerini söyledi.

Daha önce Kırşehir'in yetiştirdiği dünyaca ünlü bozlak ustası Neşet Ertaş için "Neredesin Sen" türküsünü çalıştıklarını ifade eden Kılıç, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde de "Bayrak" şiirini işaret diliyle öğreterek şehitleri anmak istediklerini belirtti.

Kursiyerlerin bu konudaki gayreti ve azminden cesaret aldığını vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:

"İşaret dili kursumuz 3 aydır devam ediyor. İkinci kursumuz başlayalı bir ay oldu. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü amacıyla öğrencilerime Arif Nihat Asya'nın Bayrak şiirini öğretmek istedim. Öğrencilerimin de bugünün anlam ve önemini öğrenerek işitme engelli yakınlarına, komşularına okumalarını arzu ettim. Bu şiirle zaferimizi ve şehitlerimizi anmayı amaçladık. Okuyarak değil, ellerimizi konuşturarak zaferimizi kutlamayı istedik. Öğrencilerimin emek ve azimleriyle bu çalışmayı tamamladık. Daha önce de Neşet Ertaş'ın Neredesin Sen türküsünü işaret diliyle okuduk. Bunun işitme engellilerin hoşuna gittiğini öğrendik."

Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenledikleri programa işitme yetersizliği olan kişilerin de katıldığını anlatan Kılıç, "İşitme yetersizliği olan bireylere Çanakkale Zaferi'ni anlatabilmek amacıyla 'Bayrak' şiirini ellerimizi konuşturarak okumak istedik." diye konuştu.

Kursiyerlerden İlker Keskin de Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde işaret diliyle işitme yetersizliği olanlara vatan, millet sevgilerini anlatmayı arzu ettiklerine vurgu yaparak, "Hocamızla bayrak şiirini çalıştık. İşitme yetersizliği olan kardeşlerimizin vatan, millet sevgisini yaşamasını istedik. Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde işitme yetersizliği olan bireylere Bayrak şiirini ellerimizi konuşturarak sunduk." dedi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.